Automata öntözőrendszer és szökőkút tervezése, kivitelezése...
2017.06.28., Szerda

Öntözőrendszerek

A zöld kert nem álom!

Általános igénnyé vált már hazánkban is, hogy az újonnan épülő kertekbe automatikus öntözőrendszert telepítsenek. Teszik ezt azért, hogy a beültetett drága növények, a gyepszőnyeg megeredjenek, fejlődésnek induljanak, és a sok munkával kialakított szép új kert fenntartása ne váljon monoton kötelességgé a mindennapi rohanásban.

Az automata öntözőrendszerek láthatatlanok, amikor éppen nem öntöznek. A tavaszi beüzemelésen, illetve a téliesítésen kívül gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, és az a legjobb bennük, hogy távollétünkben is megbízhatóan gondoskodnak növényeinkről.

Magánkertek öntözőrendszerei

Aki kertet tart fenn az tudja, hogy öntözés nélkül növényei nem tudják legszebb formájukat mutatni, mert elszáradnak vagy "csak" nem fejlődnek eléggé. Ha nem akarja a nyári estéket locsolócsővel a kezében tölteni, hanem inkább a teraszáról gyönyörködne zöldellő kertjében, akkor önnek mindenképpen ajánljuk TORO és Rain Bird típusú öntözőrendszereinket.

Ültetvények öntözőrendszerei

Gyümölcsösök, üvegházi növények vízellátására is kialakítható automatikus öntözőberendezés, mindössze a rendszer jellemzőit kell a növényzet igényeihez és a terület nagyságához igazítani. Legtöbb esetben nem esőztető szórófejeket, hanem mikroszóró fúvókákat, vagy csepegtetőtestekkel ellátott csöveket kell alkalmaznunk, hogy mindíg az optimális helyen és időben jelenjen meg az éppen szükséges mennyiségű öntözővíz.

Közterületek öntözőrendszerei

A parkok, irodaházak, bevásárlóközpontok, éttermek zöldfelületeinek fenntartása az olcsó és megbízható emberi munkaerő hiánya, és a területek nagysága miatt is sok problémát okoz.
A közterületek öntözésére kifejlesztett robosztus és a vandalizmusnak is ellenálló szórófejek az emberi munkán túl jelentős mennyiségű vizet is megtakarítanak.

Sportpályák öntözőrendszerei

A golfsport népszerűvé válásának köszönhető az automata öntözőrendszer kifejlődése.
Ma már elképzelhetetlen olyan, színvonalas eseményeknek helytadó füves sportstadion, pálya, mely nem rendelkezik beépített, automata öntözőrendszerrel.

 

Referenciák
 
Használáti útmutatók